Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’INCAVI presenta els objectius i les línies de treball prioritàries per l’any 2022

L’INCAVI presenta els objectius i les línies de treball prioritàries per l’any 2022

La presentació del nou pla estratègic, que marcarà el full de ruta de la institució per als propers anys, i el desplegament de la llei de la vitivinicultura seran els dos eixos més rellevants.

La primera línia de treball és el nou Pla Estratègic, que es presentarà a finals del primer quadrimestre, i que fixarà les bases per transformar i adaptar la institució als nous reptes i horitzons. Es tracta d’una eina clau per establir el full de ruta de l’institut per als propers anys. I que és amatent a les conclusions de l’estratègia Vins Vinents duta a terme amb la col·laboració de l’Associació Vinícola Catalana i la participació de més de cent professionals del sector.

El desplegament reglamentari de la Llei de la Vitivinicultura serà la
segona línia de treball, i es durà a terme conjuntament amb les D.O. catalanes, els representants del sector, i tots els agents implicats. Entre altres mesures, la llei desenvolupa la figura del viticultor elaborador i el Catàleg de varietats de vinya de Catalunya, i enforteix la protecció de l’origen territorial del vi i els seus paisatges.

L’impuls de la digitalització en les totes les baules de la cadena de valor també serà un dels objectius estratègics de l’any, clau per excel·lir en el control dels processos d’elaboració dels vins del nostre país. Entre d’altres mesures, es vol enfortir els sistemes d’assegurament de la qualitat i la traçabilitat mitjançant l’aplicació de la tecnologia blockchain.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: