Diumenge, 21 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Generalitat prorroga les restriccions vigents per la COVID-19 durant dues setmanes més

Les actuals restriccions, que van entrar en vigor abans de Nadal, seguiran vigents dues setmanes més. Els sectors més afectats per les mesures afirmen sentir-se permanentment oblidats

Aquest dilluns a la tarda la Generalitat de Catalunya va prorrogar durant 14 dies més les actuals restriccions per controlar l’expansió dels contagis de COVID-19. En aquest sentit no s’introdueix cap canvi respecte a les que van entrar en vigor un dia abans de Nadal, el passat 24 de desembre.

Així doncs, es mantindrà durant 14 dies més el toc de queda nocturn, d’1 de la matinada a 6 del matí, als municipis de més de 10.000 habitants amb una incidència acumulada superior als 250 casos per cada 100.000 habitants. Vilafranca, doncs, seguirà ara per ara amb aquesta restricció.

Bars i restaurants seguiran amb els aforaments interiors limitats al 50%, i sense límit a les terrasses. Unes mesures que, com apunten des del sector, han afectat de manera important durant la campanya de Nadal.

L’aforament de sales de concert, teatres, cinemes, auditoris i circs amb carpa serà del 70%, percentatge que també s’aplica a sales de vetlla, enterraments i altres cerimònies. Des del servei de cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, expliquen que aquest context els ha obligat a posar només a la venda les entrades pels espectacles de Cal Bolet i l’Auditori de cara al mes següent al que estigui en curs, per tal d’evitar una allau de cancel·lacions d’esdeveniments, com va succeir en el primer confinament.

De moment, romandran tancats els locals d’oci nocturn, una situació crítica pels responsables d’aquests negocis. D’altra banda, l’aforament a instal·lacions i equipaments esportius tancats segueix fixat al 70%. També pels comerços i empreses de serveis.

Una eina com el teletreball es manté com a prioritaria en l’Administració de la Generalitat i, en aquest sentit, es recomana fermament la seva aplicació en l’àmbit laboral privat.

Es tracta d’un seguit de restriccions que porten en vigor les dues darreres setmanes i que variaran o no, en funció de l’evolució dels indicadors sanitaris. Com a mínim seguiran vigents durant les properes dues setmanes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: