Dijous, 22 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Cambra de l’Alt Penedès gestiona un 15% més de tràmits de comerç exterior que fa un any

La Cambra de l’Alt Penedès constata un major dinamisme empresarial a la comarca.

Així ho recullen les dades de la corporació en matèria d’emissió de tràmits, on es conclou que el 2021 es van gestionar un 15% més de tràmits que fa un any. Concretament, es van tramitar 4.090 sol·licituds orientades a facilitar l’exportació de productes. Des de la corporació es llegeix aquest augment de les gestions centrades en la comercialització exterior com una notícia molt positiva, ja que aquestes dades demostren que les empreses tenen la voluntat de créixer més enllà del mercat nacional. Concretament, el tràmit més sol·licitat en matèria exportadora per les empreses de l’Alt Penedès ha estat el certificat d’origen amb gairebé 3.300 gestions. Aquest document permet a les empreses certificar el país d’origen de la mercaderia que destinen a l’exportació i complir així amb els requisits duaners, consulars o de crèdits documentaris. Les legalitzacions de documents de comercials han estat el segon tràmit més demanat, amb 419 emissions. En aquestes gestions la Cambra s’ha encarregat de legalitzar la documentació comercial necessària per facilitar l’entrada dels productes al país de destí. Mentre que el certificat de lliure venda ha estat requerit per 270 empreses. En concret, mitjançant aquest tràmit, s’ha acreditat que els productes en qüestió són de lliure de venda al mercat estatal i compleixen amb les disposicions vigents.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: