Dimarts, 19 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La gent gran de les residències de l’Alt Penedès rep la 3a dosi de la vacuna contra la Covid

La millora dels indicadors, sumada a aquesta aplicació de la tercera dosi, ha permès que les mesures d’accés a aquest tipus de centres s’hagin relaxat.

La residència Espitlles de Santa Margarida i els Monjos és un dels quatre centres geriàtrics de l’Àrea Bàsica de Salut del Penedès Rural, junt amb el Cenacle d’Ordal, Sant Sebastià d’Olesa i Goya de Sant Cugat. Un equip d’Atenció Primària s’hi ha desplaçat aquest dijous per inocular la tercera dosi de la vacuna Pfizer als seus residents.

L’adjunta a direcció de l’Equip d’Atenció Primària del Penedès Rural, Ascen Casado, explica la importància d’aquesta tercera dosi.

En aquesta residència, el 100% dels residents ha rebut ja la pauta completa amb les tres dosis. Les seves famílies han donat el seu consentiment sense problemes. La directora de la Residència Espitlles, Mireia Pratdesaba, acompanyada d’un dels residents, Jaume Pujol, ho explicava.

El Jaume, que en aquells moments estava a punt de rebre la tercera dosi, comentava que amb les anteriors no havia tingut efectes secundaris.

També a la Residència Inglada Via, a Vilafranca, tenen el 100% dels residents vacunats amb les tres dosis. La directora, Marga Padullés, destaca que això els aporta seguretat.

La millora dels indicadors, sumada a aquesta aplicació de la tercera dosi, ha permès que les mesures d’accés a aquest tipus de centres s’hagin relaxat.

La tercera dosi a les residències és un pas més en el procés de vacunació que s’està seguint a Catalunya. Amb gairebé un 80% de la població major de 12 anys vacunada, des de l’Atenció Primària destaquen que la situació ha millorat notablement.

Ara el focus està posat sobre la població major de 12 anys que encara no s’ha vacunat. Sobretot a partir dels 40 anys.

La referent de salut comunitària de l’Alt Penedès i el Garraf, Marta Galtés, fa una crida a les persones que encara no s’han vacunat perquè ho facin.

En aquest context, la secretària de Salut Pública Carmen Cabezas ha confirmat aquesta setmana en roda de premsa el tancament de la majoria dels centres de vacunació massiva. Un tancament que s’anirà anunciant en els propers dies. Igualment, es continuarà la vacunació en els punts més comunitaris com són els CAP, els hospitals i els punts mòbils.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: