Dimarts, 30 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Tres Tombs tornen aquest diumenge, després de dos anys sense celebrar-se per la pandèmia

Un centenar de cavalls i una quinzena de carruatges participaran aquest diumenge 23 de gener als tradicionals Tres Tombs de Vilafranca.

s tracta d’una jornada organitzada per l’Associació Amants dels Cavalls del Penedès per celebrar la Festa de Sant Antoni Abad. L’acte arriba després de dos anys sense celebrar-se per la pandèmia. L’any 2020 es va postposar per pluja al mes de març i, finalment, va esclatar la pandèmia i es va anul·lar. L’any passat, amb una situació sanitària complexa, també es va optar per no fer-se. Enguany a darrera hora s’ha decidit tirar-ho endavant. El president de l’Associació Amants dels Cavalls del Penedès, Joan Sancho, explica que ho encaren amb moltes ganes.

L’activitat començarà a les deu del matí a la zona esportiva, on es concentraran cavalls i carruatges i tindrà lloc l’esmorzar popular, enguany adaptat a la situació de pandèmia. A tres quarts d’una es durà a terme la sortida per l’avinguda Catalunya, el carrer Eugeni d’Ors, Pere III i Sant Pere. A la una està prevista la benedicció a l’Església de Sant Francesc. Allà arrencarà el recorregut que passarà per la Rambla de Sant Francesc, el carrer General Cortijo, el Camp del Cellerot, la plaça dels Països Catalans, carrer de Josep Irla, rambla de La Girada i plaça Salvador Puig Antich, on es realitzaran els Tres Tombs, acompanyats per la Banda Verge de la Misericòrdia.

Sancho explica que es tracta d’una festa molt arrelada a casa nostra.

A la rambla de Sant Francesc i a la de La Girada, com és tradicional, es podrà comprar el típic tortell de Sant Antoni.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: