Dilluns, 22 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Dies de Nadal i Sant Esteve amb restriccions, tranquils pels serveis essencials, a Vilafranca

El toc de queda, instaurat fa pocs dies, ha afectat de manera notòria a l’activitat al carrer durant les nits de Nadal i Sant Esteve

Per segon any seguit, les celebracions de Nadal s’estan veient afectades per les restriccions sanitàries per tal de contenir l’expansió dels contagis de Covid-19. La mesura més contundent i que més influència té en l’àmbit de les interaccions socials és el toc de queda entre la 1 de la nit i les 6 del matí. Els sectors que, per diverses raons, ofereixen servei durant els dies festius n’han viscut les conseqüències d’una nit de Nadal molt diferent.

Un primer exemple són els sanitaris, com ara els que treballen a les urgències de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès. Una de les infermeres que va fer guàrdia durant aquesta jornada és la Carmen Bravo. Bravo, relatava una nit molt semblant a les de cada any per aquestes dates.

D’altra banda, un altre sector relacionat amb la salut, com són les farmàcies parlen d’una nit molt tranquil·la. A la farmàcia Benedicto oferien el servei de guàrdia. La majoria de consultes durant el dia de Nadal eren relacionades amb la cerca insistent de tests d’antígens.

Des de la Policia Local, el sotsinspector, Joan Vich, corrobora la poca activitat al carrer durant el cap de setmana festiu. De divendres a dissabte només s’han registrat 6 requeriments, tots relacionats amb l’incompliment del toc de queda o per no portar posada la mascareta.

En aquest sentit, es pot parlar d’unes celebracions de Nadal i Sant Esteve amb una activitat mínima als carrers de Vilafranca per segon any consecutiu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: