Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Dia de la prova i marca comercial quan es comunica al CAP un positiu de Covid-19 per autotest

Les persones que hagin donat positiu de Covid-19 per autotest han de comunicar el dia en què s’han fet la prova i la marca comercial.

En uns moments en què la variant òmicron continua propagant-se, per evitar la saturació de l’Atenció Primària, Salut va fer una crida perquè la ciutadania evités anar al CAP si la seva simptomatologia era lleu. Aquesta recomanació ha servit per reduir l’alta presencialitat dels dies previs a les festes de Nadal.

Però aquelles persones que s’hagin fet un autotest i hagin donat positiu de Covid-19 han de contactar via telemàtica amb el seu CAP, informar del resultat, de la data en què s’ha fet la prova i la marca comercial del test. D’aquesta manera, es podran registrar les dades al sistema i tramitar la baixa en cas que sigui necessari.
Josep Ayllón és el director del CAP Alt Penedès.

Per a les persones que han donat positiu i tenen simptomatologia lleu, molt semblant a un refredat, el doctor Ayllón recomana fer repòs, beure molta aigua i, sobretot, seguir les mesures d’aïllament per evitar que el virus es propagui.

D’altra banda, les persones positives de Covid-19 que no tinguin símptomes faran quarantenes més curtes, de 7 dies en comptes de 10. El canvi s’aplica des d’aquest dijous per als casos que es diagnostiquin a partir d’ara, així que no té efectes retroactius.

Aquesta quarantena reduïda s’aplica també per als contactes estrets no vacunats, que són els que ara estan obligats a fer l’aïllament. No caldrà fer-se un test per donar per acabada la quarantena.

Finalment, pel que fa a la vacunació, ja s’ha obert la franja de 40 a 49 anys, de manera que les persones d’aquesta edat ja poden demanar hora per a la tercera dosi de la vacuna. Per fer-ho han d’haver passat almenys sis mesos des que es va rebre la segona dosi de Pfizer o Moderna.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: