Diumenge, 14 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès disposarà el proper any d’una planta per fer diàlisi

Entre les inversions previstes per els propers anys al Consorci destaca aquesta que serà realitat de cara al 2022, amb la construcció d’una nova planta que acollirà una àrea per a diàlisi.

Fa uns dies el Consell Rector del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès Garraf va aprovar un seguit d’inversions per aquests propers anys. Jordi Cuyàs, president del Consorci, comentava que es tracta d’intervencions que s’haurien d’haver fet fa temps i que tenen tant a veure amb el manteniment dels edificis com en millores i ampliacions en les instal·lacions.

Parlant concretament de l’Hospital de Vilafranca, Cuyàs apuntava que no es farà una ampliació en quan a llits ja que per aquesta banda hi ha cobertura suficient. L’Hospital va ser dissenyat en el seu moment per a 120 llits i mai se n’han utilitzat més d’un centenar. Per tant el que es farà és créixer per poder encabir-hi altres serveis, com ara la diàlisi que ha estat llargament demanda des del territori ja que ara s’ha d’anar a Vilanova per poder ser atesos.

La intenció és que al llarg dels primers mesos de 2022 ja s’hagi fet el projecte executiu i les obres puguin estar acabades el mateix any.

A més, i pel que fa a les inversions previstes, el president del Consorci apuntava que ja s’ha licitat la compra d’un equip de ressonància magnètica nuclear, amb un cost d’un milió d’euros, i que permetrà també rebre aquesta atenció a Vilafranca.

Jordi Cuyàs ha posat també en valor els beneficis que representa per l’Alt Penedès Garraf el Consorci, ja que permet disposar d’uns equipaments sanitaris de més nivell i amb un major aprofitament dels recursos tècnics i humans.

Un exemple, remarcava Cuyàs, és el recent premi que ha rebut el Consorci en la tercera edició dels premis Best Spanish Hospital Awards en la categoria d’Hospitals Generals i de Referència com a millor hospital al global de resultats i com a millor hospital al global de costos hospitalaris. També ha resultat finalista en indicadors de gestió clínica global.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: