Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Mor el cineasta Josep Maria Forn, veí d’Avinyonet del Penedès i Creu de Sant Jordi 2001

El director, guionista i productor s’ha mort aquest dilluns als 93 anys.

Nascut l’any 1928 i resident a Avinyonet del Penedès, Forn va rebre la Creu de Sant Jordi l’any 2001, el Gaudí d’Honor l’any 2010 i va ser director general de cinematografia del Departament de Cultura. Va dirigir films com ‘Muerte al amanecer’, ‘La piel quemada’, ‘Companys, procés a Catalunya’ o la recent ‘El somni català’. La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha destacat que va treballar tota la vida “per donar valor al cinema català”, mentre que la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Judith Colell, ha recalcat que va ser “un gran cineasta i persona”.

Membre fundador de l’Institut del Cinema Català, en va ser president durant els períodes 1976-78 i 1982-86; també va ocupar la Direcció General de Cinematografia de la Generalitat entre el 1987 i el 88 i entre el 1994 i el 1996 va presidir el Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: