Diumenge, 21 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

En temps de crisi alguns cellers inverteixen en millores a les seves instal·lacions

Les energies renovables tenen un paper fonamental en les inversions que han tirat endavant alguns cellers de la comarca.

Durant la pandèmia s’ha construït la nova ampliació del celler Loxarel.

Una ampliació que, segons explica el copropietari Josep Mitjans, ha vingut generada pel creixement de les exportacions i del canvi de reglament referent al Clàssic Penedès.

La també propietària de Loxarel, Teresa Nin, explica que millora del celler es va fer en diverses fases i es va treballar en aspectes com la maquinària, l’etiquetatge, la instal·lació de plaques fotovoltaiques i l’ampliació pròpiament dita.

Aquesta remodelació ha costat a Loxarel un milió i mig d’euros. Un altre celler que en plena pandèmia ha invertit en les seves instal·lacions és Albet i Noya. El propietari del celler, Josep Maria Albet, explica que la situació sanitària els ha frenat una mica però els ha servir per agafar empenta.

Recentment han acabat de construir la nova coberta ubicada a la zona denominada el celler de l’Era i s’han instal·lat 130 panells fotovoltaics.

No és la primera aposta d’Albet i Noya cap a les energies renovables ja que, des de 2018, l’empresa participa activament al projecte d’energia eòlica Viure de l’aire, un aerogenerador de grans dimensions, pioner al sud d’Europa per ser el primer molí de vent finançat al 100% de manera col·lectiva i de propietat compartida. 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: