Divendres, 14 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El Ferafoc de Sant Quintí de Mediona celebra el 10è aniversari

El Ferafoc de Sant Quintí de Mediona celebra el 10è aniversari

Amb motiu de celebració, estrena al Ferafoc Petit.

El proper dissabte 2 d’octubre es celebra a Sant Quintí de Mediona la sisena edició de l’espectacle FOEDUS, organitzat per l’Associació del Ferafoc i amb la col·laboració de l’Ajuntament, la Diputació, la Generalitat i l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya. Un espectacle nascut a l’any 2016, que combina teatre, dansa, música, foc i llum, on l’argument principal és la lluita contra l’enemic que vol fer desaparèixer les figures d’imatgeria festiva d’arreu del món. La novetat més important és el naixement del Ferafoc Petit, nova figura construïda per l’escultor Elias Álvarez, que s’incorpora amb la seva colla infantil al folklore Quintinenc i al Bestiari popular de Catalunya. Aquest any, els actes s’han adaptat a les restriccions establertes pel Covid-19 i s’ha programat en format d’exposició la tradicional plantada de bèsties a la Pista Manel Giménez, amb un recorregut pels 10 anys d’història del Ferafoc i una mostra de tabals construïts pel Xixo Luthier i pintats per artistes de diferents poblacions. A les vuit del vespre començarà l’espectacle Foedus a la plaça de davant de l’Institut Escola Antoni Grau Minguell, i durant l’espectacle, tindrà lloc l’aparició del petit Ferafoc. L’espectacle serà amb públic assegut i amb reserva prèvia d’entrada. Les bèsties participants d’enguany són el Drac de Foc el Cabrot del Vendrell, la Víbria de Tarragona, el Drac de la Geltrú i el Drac de Bellvei.
I com a padrins del Ferafoc Petit participen, el Cabrot Petit del Vendrell, la Vibrieta de Tarragona, el Drac Petit de la Geltrú i el Drac Petit de Sant Quintí de Mediona. I com en edicions anteriors, també participarà en l’espectacle, el grup de percussió Taboo de Vilanova i la Geltrú i el grup de dansa de Sant Quintí de Mediona. Una altre de les novetats més rellevants, és el concert que es realitzarà posteriorment a l’espectacle, a les 22,30h amb la banda de Rock MILÖF. Tots els actes es realitzaran a la zona del Passeig de les Deus de Sant Quintí de Mediona, on hi haurà disponible servei de barra de bar amb aforament limitat. Les entrades per l’espectacle i el concert, estaran disponibles a partir del proper dissabte a la web ferafoc.eventbrite.es, o es podran aconseguir presencialment, també dissabte de 10 a 13h al local de l’entitat, ubicat a la plaça Onze de Setembre de Sant Quintí de Mediona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: