Dimarts, 5 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La figura del bestiari festiu de Sant Quintí de Mediona, el Ferafoc, és un dels petit fours de la xef Carme Ruscalleda

Un cap de xocolata negra, cos de galetes de diferents gustos, ales de pasta philo, regalèssia i sidral, urpes de galeta speculoos i potes de galeta cookie de xocolata. Aquesta és l’aposta de Ferafoc per menjar de la Carme Ruscalleda.

La xef amb més estrelles Michelin ha volgut convidar al seu restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar a la colla del Ferafoc de Sant Quintí de Mediona per ensenyar-los la seva creació i explicar-los el motiu d’haver triat la seva figura de bestiari festiu com un dels petit fours del restaurant. La sèrie de bestiari festiu català iniciada per Carme Ruscalleda com a colofó a un bon àpat va iniciar-se el 2014 amb un drac imaginari. Després de les preguntes dels comensals sobre l’origen de la bèstia, la cuinera guardonada amb la Creu de Sant Jordi va creure que la segona creació havia d’aportar una identitat, i la peça escollida va ser el Ferafoc. “Després d’una cerca exhaustiva entre el bestiari català ens vam enamorar del Ferafoc per ser diferent i tenir a més, el surrealisme de ser una àliga i cavall a la vegada”, assegura Ruscalleda. “Es posa dret i és ferotge”, afegeix la xef, que ha volgut plasmar de la manera més fidedigna possible l’animal quintinenc. El Ferafoc, acompanyat dels seus tabalers, va estar al restaurant de la Ruscalleda dissabte passat i va actuar a Sant Pol de Mar coincidint amb la fira d’entitats del municipi. La colla va poder degustar el Ferafoc comestible al pati del Sant Pau, un restaurant amb tres estrelles Michelin.
La Carme Ruscalleda espera servir uns 4.000 Ferafocs durant l’any que aquesta figura és la protagonista al restaurant, aproximadament fins el juny de 2016.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: