Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Augmenta la demanda de cicles de formació professional a l’Alt Penedès

La comarca registra un augment en la demanda de la formació professional, tot i que no es fa un augment significatiu dels grups.

Els instituts vilafranquins han registrat també aquest curs un augment de la demanda en els estudis de Formació Professional, tot i que en el cas de l’Alt Penedès i el Milà i Fontanals aquest augment de demanda no ha suposat, com en altres territoris, un major nombre de grups.
El director de l’Alt Penedès, Carlos Rull, explica que en el seu cas han augmentat mig grup els cicles de grau mitjà; i que han notat també una major demanda en els PCI.

En aquest centre ofereixen formació en la branca de fabricació mecànica i electricitat, tant graus mig com superiors.

Rull apunta que els cicles ofereixen una formació més pràctica i centrada en feines concretes que faciliten la posterior inserció laboral. Tot plegat ha ajudat també aquests darrers anys a millorar la valoració de la formació professional. Acullen un perfil d’alumnes molt divers, tant de persones que han acabat el batxillerat com de professionals que volen millorar la seva formació.

Cèsar Rodríguez és el cap d’estudis de cicles de l’Alt Penedès. Ell remarca aquesta formació més pràctica i el contacta amb els centres de treball que fan que hi hagi una major inserció laboral.

Des de l’Institut Milà i Fontanals, la cap d’estudis de cicles és la Carme Piñol, que explica que el centre ofereix el grau mig d’auxiliar d’infermeria i el nou cicle superior de documentació administrativa sanitària. També ofereixen en l’àmbit esportiu, un grau mig de futbol i un grau superior d’animació socio esportiva. En tots els casos han cobert les places i han augmentat les ràtios per ampliar l’oferta.

Piñol destaca la valorització dels estudis d’FP que es detecta en els darrers anys, de la mà de la major inserció laboral.

De cara al futur més immediat la voluntat és consolidar el grau superior que han estrenat aquest curs.

Tant en un centre com en l’altre aquest any les classes es fan 100% de forma presencial, un fet molt important en aquest tipus d’estudis que són molt pràctics.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: