Dijous, 2 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ajuntaments i empreses de transports celebren la supressió del peatge a l’AP7

Aquesta nit ha arribat el moment més esperat per a milers de conductors del país. Després de més de cinquanta anys pagant, aquesta mitjanit s’han aixecat les barreres de la major part de peatges d’autopistes de Catalunya.

L’1 de setembre del 2021 ha estat una data marcada en vermell per a molts conductors. A partir d’avui, s’ha eliminat el peatge de la AP-7, entre Vila-seca i la Jonquera, de la AP-2 entre el Vendrell i Saragossa, de l’autopista C-32, al Maresme, i de la C-33, entre Barcelona i Granollers.
En total, són gairebé 500 quilòmetres d’autopista lliures de barreres, 262 només a l’AP-7 i 215 a l’AP-2. D’aquesta manera, es materialitza una de les reivindicacions històriques dels usuaris, que consideraven sobradament amortitzades les inversions en aquestes vies.
La ministra de transport, Raquel Sánchez, celebrava la supressió dels peatges ahir des de la Roca del Vallès.

Aquest aixecament dels peatges no només ha afavorit els usuaris, sinó també a les empreses de transport. L’Anna Guixà, administradora de Transports Guixà S.L, explica que els hi suposa un estalvi de 1.000 euros mensuals.
Les repercussions de la supressió dels peatges també impliquen a alguns municipis, com Avinyonet del Penedès. El seu alcalde, Cèsar Herraiz, creu que és una bona notícia.
Herraiz creu que el trànsit d’Avinyonet no canviarà gaire.

L’AP2 I L’AP7 ja aglutinen bona part del trànsit de mercaderies i persones i alguns experts vaticinen que encara hi circularan més vehicles. Mentre no hi hagi un nou model, el manteniment de la infraestructura sortirà dels pressupostos.

STAND UP: A tall d’anècdota, aquesta mitjanit una cinquantena de persones a Gelida ha celebrat la supressió del peatge fent una concentració a la rotonda davant de l’accés del peatge.

AP7

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: