Dimarts, 5 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La justícia tomba el toc de queda a la majoria de municipis, també a Vilafranca

A pocs dies de la celebració de la Festa Major ha saltat avui la sorpresa amb la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Cau el toc de queda a la majoria de municipis catalans, entre els que hi ha Vilafranca, Sant Sadurní i Sant Llorenç d’Hortons. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no avala els nous criteris que marca la Generalitat per mantenir la mesura i això el deixa sense cobertura legal. El tribunal només permet a 19 municipis mantenir el toc de queda, i d’aquests 19 només hi ha Gelida de l’Alt Penedès. El TSJC argumenta que la rebaixa del llindar per establir el toc de queda respon a criteris d’ordre públic i no sanitaris.
D’altra banda continua a la baixa la pressió assistencial dels hospitals de l’Alt Penedès i Garraf. L’informe del Consorci sanitari de l’Alt Penedès i Garraf d’aquest dijous manté a la baixa els ingressos. En concret a l’Hospital de Vilafranca hi ha ara 7 persones ingressades, tres menys de les que hi havia a l’informe del dilluns. I als centres sanitaris del Garraf hi ha ara 21 ingressats, amb una baixada de tres persones respecte de l’informe anterior.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: