Dimarts, 28 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca estrena dijous el nou servei de bus urbà, que es dotarà amb vehicles híbrids

Autocars del Penedès serà l’empresa concessionària per els propers 10 anys, i té la voluntat d’oferir un servei de més proximitat als usuaris.

Dilluns el regidor de Projectes estratègics i Mobilitat de l’Ajuntament de Vilafranca, Aureli Ruiz; i el director general d’Autocars del Penedès, Josep Sivill, han presentat el nou servei de bus urbà que aquesta empresa començarà a oferir a la Vila a partir d’aquest dijous 1 de juliol. Ruiz ha recordat que un cop finalitzada l’anterior concessió del servei de transport en bus urbà es va obrir una nova convocatòria que ha finalitzat amb l’adjudicació del servei a Autocars del Penedès per un període de 10 anys.

Ruiz remarcava que un dels punts importants de la nova gestió és la renovació dels vehicles, que son híbrids i per tant més sostenibles, i la seva nova imatge.

Ruiz ha volgut destacar que l’empresa vol implantar millores i novetats en els serveis per acostar-se més als usuaris, però que des de l’Ajuntament s’ha apostat també per mantenir qüestions com la gratuïtat per a la gent gran i les persones amb mobilitat reduïda.

Per la seva banda, Josep Sivill s’ha mostrat satisfet que Autocars del Penedès sigui l’operador del servei a Vilafranca i ha explicat que la flota constarà de 3 vehicles híbrids, un per a cadascuna de les dues línies i un tercer de substitució. Actualment ja es disposa d’un d’aquests vehicles híbrids i els altres dos entraran en servei abans de final d’any. De moment el servei es manté amb les dues línies i els circuits actuals amb voluntat de ser flexibles i adaptar-se a les persones. Una de les novetat d’aquest nou concepte de servei més eficient i sostenible es veurà a partir del mes d’agost. Els diumenges i dies festius el servei passarà a ser a demanda, és a dir, la persona usuària haurà de trucar per telèfon, enviar un correu electrònic o mitjançant una aplicació mòbil per demanar que el bus la reculli per la parada concreta a l’hora de pas assignada per aquella parada.

Els busos seran accessibles i comptaran amb pantalles informatives a l’interior dels vehicles i les parades principals disposaran de tòtems amb informació a temps real.

L’empresa té previst anar incorporant progressivament altres millores durant aquest mateix exercici, amb l’objectiu que el transport municipal acabi sent un servei proper, eficient, modern, àgil i sostenible. Un exemple serà la implementació del que anomenen intangibles, uns informadors de l’empresa que es podran trobar a les parades o en el mateix bus per tal de recollir i poder comentar amb els usuaris les situacions que es vagin trobant.

El regidor de Mobilitat ha explicat també que aquestes tardes fins el 30 de juny, per tal de donar a conèixer aquest nou servei, un Bus Comunicador d’Autocars Penedès anirà passant per tots els barris de la Vila on el personal de l’empresa atendrà les consultes que els facin.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: