Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Institut El Foix és un dels trenta centres seleccionats als premis RetoTech

Els centres seleccionats van rebre formació, material de robòtica i una impressora 3D per dur a terme un repte tecnològic a les aules.

L’institut de Santa Margarida i els Monjos és un dels trenta centres catalans que van ser seleccionats la tardor passada per participar als Premis RetoTech, una iniciativa de la Fundació Endesa i el Departament d’Educació per fomentar l’emprenedoria tecnològica. Els centres seleccionats van rebre formació, material de robòtica i una impressora 3D per dur a terme un repte tecnològic a les aules.

El projecte dels alumnes de 4t d’ESO Pau Magrià i Pau Balaguer d’un ascensor elèctric és el que va presentar virtualment l’Institut El Foix davant del jurat el passat 10 de juny.

En aquest institut han fet una dotzena de maquetes a banda de l’ascensor que finalment s’ha presentat al concurs: hi havia des de sistemes de rec fins a cotxes de control a distància a través del mòbil.

El professor de tecnologia de l’Institut El Foix, Àngel Losa, creu que ha estat una iniciativa profitosa per a l’alumnat.

Des de la Fundació Endesa es mostren molt satisfets de l’alta participació a la iniciativa.

Els participants opten a dos premis nacionals, el premi Xarxes i el premi Fundació Endesa, i a vuit premis locals. Els centres guanyadors seran premiats amb una llicència aula de bMaker, una solució educativa digital per aplicar la programació i la robòtica a l’aula. A finals d’aquest mes es donaran a conèixer els guanyadors del concurs.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: