Divendres, 24 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Francesca Calaf exposa a la capella de Sant Joan ‘Territori. Anar al bosc i trobar el silenci’

L’exposició ‘Territori. Anar al bosc i trobar el silenci’ és el darrer projecte expositiu de l’artista vilanovina Francesca Calaf.

La mostra va ser inaugurada divendres al vespre amb la participació del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca Ricard Rafecas i es podrà visitar fins al diumenge 20 de juny a la capella de Sant Joan.

Calaf homenatja la riquesa del paisatge i el reivindica amb una exposició que inclou pintures acríliques amb collage de paper, una instal·lació que simula la pluja al bosc i llibres d’artista fets amb branquillons. Tots aquests elements estan inspirats en les passejades que l’artista fa per un territori que li és molt proper, el parc d’Olèrdola, i d’on n’extreu el silenci, la pau i la poesia que necessita per recrear plàsticament l’impacte emocional que li proporciona aquest paisatge.

Francesca Calaf observa l’entorn, les escorces dels arbres, les zones cremades i d’aquesta mirada n’extreu una altra vida que ens ofereix la possibilitat de reflexionar sobre tot allò que ens aporta l’entorn, fins i tot les deixalles que formen també, malauradament, part del paisatge. La instal·lació que simula la pluja al bosc està feta amb ampolles de plàstic.

El dissabte 5 de juny, a les 19h, l’artista oferirà una visita guiada a l’exposició i tot seguit hi haurà una lectura de Haikús escrits per ella mateixa durant el procés de la creació del projecte.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: