Dissabte, 22 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Grup de treball del Patrimoni reclama que l’Ajuntament aprovi el catàleg de la Vila

Consideren que no pot ser que després de 3 anys amb el catàleg realitzat per la Diputació pendent d’aprovació, des de l’Ajuntament no s’hagi fet res.

Aquest col·lectiu fa temps que està denunciant casos en que s’ha malmès elements del patrimoni. Comenten com a exemples l’ensorrament d’un tram de la muralla al carrer Ponent o el deficient muntatge de la Creu de Santa Digna. Expliquen també que entre les dècades dels anys 60 i 70 del segle passat es van fer malbé moltes plantes baixes d’edificis modernistes per tal de promoure els locals que s’hi instal·laven. Consideren que si en el seu moment s’hagués apostat per preservar aquest patrimoni, avui dia a la Rambla de Nostra Senyora tindria un aspecte molt diferent.

Aina Catasús i Marçal Díaz Ros, en nom del grup, apunten que un dels principals dèficits en aquests moments és la manca d’un catàleg de Patrimoni actualitzat. Díaz Ros apunta que la Diputació va presentar la revisió del de l’any 1988 fa més de tres anys i que l’ajuntament encara no l’ha aprovat.

Des del grup són conscients que a vegades aquest patrimoni es troba en mans de particulars, però consideren que en aquest cas cal que l’administració sigui més proactiva i arribi a acords amb la propietat.

Aquest grup de treball, vinculat a l’Institut d’Estudis Penedesencs, considera que el buit legal actual no pot justificar la deixadesa davant accions que malmeten el patrimoni i la personalitat de la vila. Reclamen que el patrimoni és un bé col·lectiu que cal conservar i donar a conèixer.

Efemèrides

22 de juny
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: