Dilluns, 22 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca acull el tercer Congrés de CCOO Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf

El sindicat s’ha presentat en aquest congrés amb una fusió territorial molt consolidada, amb 29.312 persones afiliades i un 44,63% de representativitat a les empreses, sent el primer sindicat a totes quatre comarques.

El teatre del Casal de la Societat la Principal de Vilafranca, acull aquest dijous el tercer congrés del sindicat CCOO del Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia, Garraf, que porta per títol ‘Treball digne, sostenibilitat i igualtat’. A l’acte hi participen 160 delegats i delegades dels diferents sectors d’activitat i de les quatre comarques.
L’actual secretari general, Josep M. Romero, ha estat reelegit com a nou període de quatre anys i presenta un equip amb un 40% de dones, que combina estabilitat amb renovació. Romero apunta que cal activar polítiques socials en diversos àmbits.

Per la coordinació de l’Alt Penedès i el Garraf s’ha proposat i escollit a l’Albert Rodríguez, sindicalista i assessor jurídic de Vilanova i la Geltrú. Rodríguez remarca que cal millorar les condicions laborals, la salut laboral, la mobilitat i l’educació, entre d’altres.

El president del Consell Comarcal Xavier Lluch i l’alcalde de Vilafranca Pere Regull han donat la benvinguda als sindicalistes. Lluch apuntava que els reptes són sortir de la crisi de la covid19 i aconseguir la reindustrialització del Penedès. Al seu torn, Pere Regull destacava el paper dels sindicats per vetllar per la cohesió social.

Els debats s’han centrat a adaptar-se al context de crisi econòmica i social apostant pel diàleg social i la concertació al territori per garantir transicions socials justes i, assumir la digitalització i la transició ecològica com a oportunitats per generar ocupació de qualitat i amb drets. També s’ha debatut sobre l’organització interna d’implementar un sistema d’acollida, assessorament, participació i comunicació que permeti, des de la proximitat, organitzar i representar als sectors més vulnerables i precaris del món del treball. S’han presentat també tres resolucions sobre: concertació territorial, sindicat feminista i joventut i noves realitats del treball.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: