Dimarts, 28 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

‘Profanadors de llum’, a la Capella de la Joan, coincidint amb la quarta edició del VilaPensa

L’exposició neix de la col·laboració entre el Servei de Cultura de Vilafranca i la Fundació Vila Casas i es va inaugurar divendres al vespre a la Capella de Sant Joan.

‘Profanadors de llum’ és una proposta curatorial a càrrec de Natàlia Chocarro, que gira al voltant del mal i les seves múltiples manifestacions és una exposició col·lectiva d’autors i autores nacionals de reconeguda trajectòria artística, que troben en la imatge una possibilitat de redempció. Natàlia Chocarro és la directora de projectes externs de la Fundació Vila Casas.

Aquells que la visitin, podran descobrir el treball entorn de la memòria històrica del tàndem Bleda & Rosa amb ‘Cavea Saelices’ i la seqüència colpidora de Santos Montes ‘El paseo’ entren en diàleg amb les propostes aclaparadores de Xavier Ribas i la ‘Sèrie Flors’ o la ‘Sèrie Rota’ de Carmen Mariscal. L’exposició mostra que el dolor i el mal es vesteixen amb diferents rostres i no sempre advertim la seva presència; en són una bona prova els retrats esfereïdors de Valentín Vallhonrat o la dansa continguda d’una dona empresonada d’Isabel Rocamora.

L’hermetisme de la comesa de Sabela Eiriz, Anna Malagrida i Mar Arza –una exploració sobre l’ocultació– tanca el recorregut.

Tot plegat, es podrà veure fins al proper 16 de maig.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: