Diumenge, 14 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es recomana esperar al final de la Renda per fer la declaració en casos d’error del SEPE

En molts casos als treballadors en ERTO la declaració els sortirà ‘a pagar’ pel fet de que el SEPE no ha aplicat cap tipus de retenció.

Des del 7 d’abril i fins el 30 de juny es podrà fer la declaració de la renda. Una campanya de la renda que enguany estarà marcada pels ERTOs. I és que el fet que durant el 2020 moltes persones s’hagin vist abocades a cobrar Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació enguany els obliga a fer la declaració de la renda. Fins ara només tenien l’obligació de fer-la els contribuents que tinguessin uns rendiments de treball superiors als 22.000 euros anuals. Enguany aquest límit ha baixat als 14.000 euros per aquells que durant un any han cobrat de dos pagadors. En molts casos, com explica l’advocada Rosa Maria Güell de Contem S.A, a aquestes persones els sortirà a pagar pel fet de que el SEPE no ha aplicat cap tipus de retenció.

També s’ha de tenir en compte els possibles errors comesos pel SEPE en els que l’any passat van pagar de més. Si els contribuents van poder esmenar aquests errors i saldar comptes amb el SEPE durant l’any passat, l’esborrany de l’IRPF hauria d’estar bé, però no sempre és així. Per això els assessors fiscals, com Jou Cabré, recomanen que en aquests casos s’esperi fins al final de la campanya per a fer la declaració.

Davant la previsió que molts treballadors els hi sortirà la declaració “a pagar”, Hisenda permetrà a les persones en ERTO que aquest pagament es pugui fer en 6 terminis i no només en dos com es feia fins ara. Malgrat tot, des de CCOO demanen més flexibilitat per part de l’administració. Ho explica el coordinador comarcal de CCOO de l’Alt Penedès Garraf, Albert Rodríguez. Rodríguez afegia que a l’Alt Penedès actualment hi ha 1790 ERTOs acumulats i que la campanya de la renda d’enguany només dificultarà la capacitat de recuperació econòmica a la comarca i a la resta de territori.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: