Dijous, 30 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca ofereix wifi gratuït en diferents punts de la vila

Gràcies a un programa europeu de moment s’han instal·lat punts en diferents espais cèntrics de Vilafranca, i la voluntat és que es puguin anar ampliant en un futur.

El regidor de Projectes estratègics i Mobilitat de l’Ajuntament de Vilafranca, Aureli Ruiz, ha presentat aquest dimarts el projecte WIFI4EU que permet oferir senyal WiFi d’accés lliure i gratuït en diversos espais públics de la Vila. L’Ajuntament de Vilafranca va rebre un ajut de 15.000 euros en la segona edició d’aquest programa europeu que ofereix servei d’accés a Internet d’alta capacitat en forma de connexions puntuals i amb qualitat i velocitat elevades en espais públics, gratuït i obert a tothom. Aureli Ruiz recordava que anteriorment no hi havia possibilitat de crear aquestes xarxes de WiFi pública a causa de limitacions legals. Sobre les característiques de la xarxa WiFi, el regidor ha comentat que és una xarxa d’accés universal i d’alta velocitat.

L’Ajuntament ha buscat ubicar aquest punts es espais concorreguts del centre i també a la zona d’autocravanes.

El senyal WiFi s’ofereix des d’un total d’11 punts situats en espais exteriors i el manteniment de la xarxa tindrà un cost d’uns 3.000 euros anuals per al municipi. El compromís de l’Ajuntament és, en funció de l’èxit del projecte, ampliar el nombre d’espais públics de la Vila amb senyal WiFi lliure i gratuït.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: