Dimecres, 17 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Neix la Comissió Inclusió al Baltà Elias per aconseguir una educació inclusiva de qualitat

Un dels objectius és convertir-se en un punt de trobada de les famílies amb infants amb Necessitats Educatives Especials oferint-los suport i assessorament.

Des del passat mes de desembre, l’Escola Baltà Elias compta amb un nou grup de treball: la Comissió Inclusió. Aquesta Comissió, que es va començar a gestar durant el confinament entre un grup de famílies i que ara s’ha constituït oficialment i ha entrat a formar part de la Junta de l’AMPA, neix amb la voluntat de treballar i col·laborar amb l’escola i tota la comunitat educativa per tal d’aconseguir una educació inclusiva de qualitat.
Una educació que, com s’afirma des de la Comissió, ha de potenciar i valorar la diversitat, comprenent i protegint les particularitats, i promovent el respecte i el dret a ser diferent. Ha de garantir la participació de tots i totes en els processos educatius, fent explícits així els drets de tots els infants i de les seves famílies. Ho explicava la mare i membre de l’AMPA i de la comissió, Trini Bové.

Un dels objectius és convertir-se en un punt de trobada de les famílies amb infants amb Necessitats Educatives Especials, oferint suport i assessorament, així com recollint les demandes, propostes o opinions que aquestes famílies puguin tenir i fer-les arribar a l’escola i a l’AMPA.
La voluntat és treballar conjuntament per dissenyar estratègies de millora de tots els espais educatius, des de les aules fins a les activitats extraescolars, passant pel servei de menjador o les festes i tradicions de l’escola. La Maria Parés, també mare i membre de l’AMPA i de la comissió, explicava exemples de senzilles coses que es poden contemplar a les escoles per a millorar el dia a dia dels nens i nenes amb necessitats educatives especials.

Per part de l’escola, el seu director Paton Felices explicava que sobretot des que va sortir el Decret d’Inclusió van haver de començar a canviar de paradigma i això ha tingut un gran impacte al centre.
Felices creu que encara queda molta feina per fer però la Comissió Inclusió ajudarà a enfortir la visió de la inclusió com a part de la cultura del centre. Tant des de l’escola com des de la comissió creuen que l’objectiu final és que aquesta darrera deixi d’existir i no calgui parlar d’inclusió perquè ja sigui una realitat. També es vol encoratjar a les altres escoles de Vilafranca a formar la seva pròpia Comissió d’Inclusió, amb l’objectiu de crear una gran plataforma que serveixi per reivindicar els drets fonamentals dels alumnes amb Necessitats Educatives Especials, dins de l’escola ordinària.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: