Dilluns, 22 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les cases de colònies esperen poder recuperar la normalitat després d’un any perdut

Els allotjaments detecten més moviment i moltes ganes per part de grups, escoles, esplais i caus però estan a l’expectativa de com evoluciona la situació.

Les cases de colònies han estat un dels espais greument afectats per la crisi del coronavirus. Des del març del 2020 que pràcticament han aturat tota la seva activitat, amb un petit respir durant els mesos d’estiu però amb molta menys ocupació de la que era habitual.

A Cal Diable, un dels seus propietaris, el Jaume Sallent, explica que la casa està oberta i pot estar-ho segons la normativa però, a efectes pràctics, l’activitat està completament aturada des del setembre.

Després que el Procicat relaxés algunes mesures, Sallent explica que estan rebent trucades i es mostren esperançats de poder recuperar l’activitat. Tot i així, temen una nova onada del coronavirus, com ha succeït a Itàlia. També els hi preocupa la situació econòmica de moltes famílies arran de la crisi derivada de la pandèmia.

Les cases de colònies han adaptat les seves instal·lacions a la situació sanitària amb una reducció del número de places perquè cada persona disposi de més espai.

A Penyafort, per exemple, estan fent obres i convertiran habitacions grans en diverses habitacions més petites amb bany incorporat.

Eren unes obres que feia temps que tenien previstes i que han tirat endavant tot aprofitant que l’activitat s’havia aturat totalment.

Penyafort també ha renovat la seva oferta lúdica a través d’un conveni de col·laboració amb l’empresa Esportec Outdoor Sport per oferir activitats d’aventura en els espais de la casa de colònies.

A banda de mesures com la presa de temperatura dels hostes, la instal·lació de separadors i els dispensadors de gel hidroalcohòlic, les cases de colònies tenen l’aforament reduït i han de planificar la distribució de les persones que s’hi allotgen en grups estables.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: