Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Empresa i sindicats denuncien la desigualtat existent entre homes i dones

Coincideixen que cal també una major presència femenina als espais de decisió i representació.

En el marc d’aquest 8M, hem parlat amb representants del món empresarial i sindical perquè ens facin una anàlisi de la situació de les dones. Des del grup impulsor de Dones d’Empresa de la FEGP apunten que encara hi ha una gran escletxa salarial, que va del 16 al 22% depenent del sector on treballen. També alerten hi ha una menor presència de dones en càrrecs de responsabilitat. Segons el seu punt de vista, cal reduir la desigualtat amb la complicitat d’homes i dones, tal com apunta l’Eva Santos.

Una desigualtat que encara s’ha fet més evident en la pandèmia. Les dades mostren que un 86% de les persones que treballen en feines relacionades amb la neteja són dones. També són dones el 84% de les treballadores de residències de gent gran i de persones dependents. A més, ho són 70% de la plantilla de centres sanitaris i del col·lectiu farmacèutic.
L’últim Informe de l’Institut Català de les Dones mostra que són les dones les que majoritàriament s’encarreguen de la cura de fills o de persones grans, i dediquen el doble d’hores que els homes a les feines de la llar.

En aquest sentit, des de CCOO, han reivindicat que les dones han estat essencials durant aquesta pandèmia.
Des del món sindical i en el marc d’aquest dia de la Dona, l’UGT alerta en un comunicat que hi ha una major taxa d’atur femení. A l’Alt Penedès, per exemple, hi ha més dones aturades que no pas homes. Concretament el 56% dels aturats a la comarca són dones.

Des de Dones d’Unió de Pagesos, a més, assenyalen que la desigualtat s’ha fet més evident a l’entorn rural amb una menor presència de serveis públics durant la pandèmia, que s’ha traduït en la relegació de les tasques de cures a les dones.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: