Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Comitè 8M vol visibilitzar les feines feminitzades que s’han precaritzat més amb la COVID

Durant tot el dia s’han dut a terme diferents activitats, amb la lectura d’un manifest al migdia i la previsió d’una concentració al vespre per fer un recorregut per els carrers del centre.

Un any més la plaça de la Vila centralitza les activitats organitzades per el Comitè 8M Penedès per tal de recordar el dia de la Dona, que ja des de primera hora del matí ha acollit diverses activitats com tallers de pancartes i llaços liles.

Han instal·lat tres carpes que han acollit els i les voluntàries que han participat en les diferents activitats que s’allarguen tot el dia. Des del Comitè 8M Penedès s’ha elaborat un comunicat que han llegit a la plaça de la Vila a les 12 del migdia. Laura Ràfols, en nom del Comitè, explicava que aquest 2021 s’ha volgut posar en relleveu la tasca que duen a terme les dones en feines essencials per a la societat com són les d’atenció sanitària i hospitalària, en residències de gent gran, en el sector de l’alimentació i en el de la neteja. Sectors feminitzats i que sovint estan també molt precaritzats.

La intenció, si la pluja ho permet, és fer un dinar de carmanyola a la mateixa plaça, i a la tarda continuar amb parlaments de diverses dones que han estat en primera línia durant la pandèmia per acabar amb una concentració i manifestació que s’iniciarà a les 7 de la tarda.

Aquest matí, tot i que les organitzadores expliquen que havien demanat permís per fer els diferents actes, la Policia Local ha aixecat acta de l’activitat en comunicar a les organitzadores que no en tenien constància.

D’altra banda recordem que diumenge al vespre es va convocar una marxa de torxes per recordar també el 8M. Un centenar de persones es van concentrar a la plaça de la Vila, i com explica Clara Bricullé, del Comitè 8M, es volia també mantenir l’esperit reivindicatiu de la jornada i facilitar la participació de persones que potser dilluns no podien perdre unes hores de feina a causa de la precarietat actual.

Després d’un parlament a la mateixa plaça, els participants van encendre les torxes i van fer una marxa per diferents carrers del centre de la Vila com a acte previ a la celebració dilluns del Dia de la Dona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: