Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Sant Quintí de Mediona commemora el 8 de març reconeixent el paper de la dona a la vila

Sant Quintí de Mediona commemora el 8 de març reconeixent el paper de la dona a la vila

L’Ajuntament també ha volgut retre homenatge a les dones que conformen el consistori, des de les treballadores de l’edifici consistorial fins a les col·laboradores i les regidores.

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, l’Ajuntament de Sant Quintí s’ha sumat, un any més, a les reivindicacions per reclamar una societat més igualitària, lliure de masclismes i sense discriminacions per raons de gènere. En aquesta ocasió, a través d’un programa d’actes que ha reconegut i visibilitzat el paper central de les dones a la vila.

El diumenge 12 de març, a la Plaça de l’Ajuntament, es va inaugurar la ruta ‘En veu de dona’, un circuit guiat amb diferents parades que permet entendre com era la vida a la postguerra a través de l’experiència de vida de sis quintinenques. A partir de codis QR localitzats en punts emblemàtics del municipi, com el casc antic, El Jardí o les Deus, es poden visualitzar les entrevistes a la Roser Poch, la Montserrat Saumell, la Rosa Pons, la Magdalena Pont, la Maria Sendra i la Maria Àngela Monera. L’acció forma part de la campanya ‘Sant Quintí en veu de dona’ que es va presentar el passat novembre, en el marc del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones.

Al migdia va tenir lloc l’acte institucional, a la Plaça del Vilet. La lectura del manifest del Dia de la Dona va ser a càrrec de Mireia Monterde, docent i representant de l’Institut Escola Sant Quintí de Mediona. A continuació, es va oferir el concert amb la cantautora Neus Mar, que va aportar una proposta musical d’havaneres i ritmes de jazz, donant visibilitat a les veus femenines en un gènere musical en què la presència de la dona continua sent poc habitual.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: