Dimarts, 19 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Dilluns s’eliminarà un exemplar de pi blanc al parc Tívoli pel risc de trencament i caiguda

Dilluns s’eliminarà un exemplar de pi blanc al parc Tívoli pel risc de trencament i caiguda

Es tracta d’un pi amb la base del tronc lleugerament enterrada, i amb certa inclinació cap al carrer d’Amàlia Soler.

Dilluns està previst dur a terme la retirada d’un exemplar de pi blanc situat al parc Tívoli. Es tracta d’un pi amb la base del tronc lleugerament enterrada, i amb certa inclinació cap al carrer d’Amàlia Soler. Darrerament, els tècnics municipals han estat revisant l’exemplar i se li va fer una intervenció de poda fa un any. Però a causa de la tipologia de creixement que està fent, de les alteracions biodinàmiques, i de l’augment de la inclinació, que en pot afectar-ne l’estabilitat, els tècnics han recomanat la seva tala com a mesura de seguretat davant del risc de caiguda.

L’Ajuntament de Vilafranca fa seguiment anual específic dels exemplars de pins existents a la vila, a través d’inspeccions tècniques i podes puntuals realitzades per un arborista especialitzat en el manteniment d’aquestes coníferes.

Recentment, al parc del Tívoli s’ha reposat arbrat amb la plantació de dos arbres propers a la zona de jocs infantils. La previsió durant la campanya del proper any és continuar fent renovació de l’arbrat, i plantar dos exemplars més en aquest espai lliure del barri del Poble Nou.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: