Dilluns, 24 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les residències de gent gran ja permeten als usuaris fer passejades a l’exterior

Setmanes després de rebre la vacuna, i amb el descens radical dels contagis, les residències de gent gran permeten als usuaris sortir a l’exterior a fer passejades acompanyats de familiars.

Des de la setmana passada, els centres sociosanitaris i les residències de gent gran centres ja permeten que els residents puguin fer sortides d’una hora aproximadament, acompanyats dels seus familiars. Una notícia molt esperada per totes les parts, després de gairebé un any en què l’únic contacte amb els éssers estimats es feia per videotrucada.

Durant els darrers 11 mesos, des de l’esclat de la pandèmia, els usuaris de no podien sortir del seus respectius centres, ni tampoc rebre visites de familiars o coneguts. L’arribada de la vacuna ha rebaixat la incidència de la COVID-19 de manera considerable i ha permès una certa obertura. Ho explica Marga Padullés, directora de la Residència Inglada Via.

Les sortides es realitzen de manera consensuada amb la família, i seguint unes mesures de prevenció estrictes tant en el moment de la sortida com en l’entrada. En Josep Aranda, resident de l’Inglada Via explicava les seves sensacions al rebre l’esperada notícia la setmana passada. Aquest divendres, en Josep ha pogut sortir de nou, acompanyat d’una familiar.

L’acompanyant d’en Josep, Joaquina Mejías també ha rebut amb molta alegria el retorn de les visites i el fet de poder tornar a passejar per Vilafranca amb en Josep. Des de les residències destaquen l’eficàcia de la vacuna, fet que ha reduït la pressió dels treballadors i treballadores dels centres i ha permès reprendre aquest tipus d’activitats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: