Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP presenta els eixos d’economia, treball i territori per “reconstruir Catalunya”

La CUP – Un Nou Cicle Per Guanyar ha celebrat una roda de premsa aquest dijous a la plaça Penedès de Vilafranca amb la presència del diputat al Congrés Albert Botran.

Botran, en la seva intervenció, recordava que la classe treballadora està molt castigada per la precarietat laboral i encara pateix els efectes de la crisi del 2008 i ara se li suma la de la Covid-19.

Pel que fa a l’àmbit laboral, des de la CUP proposen un nou Estatut dels Treballadors, reduir la jornada laboral a 30 hores, un salari mínim interprofessional de 1.239€ i uns permisos orientats a la conciliació entre la vida i el treball. D’altra banda, des de la CUP s’ha tornat a reclamar, en l’àmbit territorial, impulsar i desplegar, en la seva totalitat, la Vegueria Penedès. Ho explicava Noel Viñas en la seva intervenció.

També reclamem que la Generalitat destini una major inversió al territori per a superar la crisi actual i facilitar la reconversió dels sectors més afectats per la crisi. Les propostes de la formació van encarades a crear estructures i estratègies de país que proporcionin a la societat i a tota la ciutadania els drets socials i econòmics que els garanteixin unes vides dignes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: