Dissabte, 24 de Juliol de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La constitució de meses en el 14F ha estat marcada pels protocols sanitaris

Sense incidents durant la constitució de meses electorals a Vilafranca. Els col·legis electorals deixen imatges mai vistes pel que fa a l’organització dels espais.

A Vilafranca, la constitució de meses ha transcorregut sense grans incidents i tenint en compte totes les mesures de seguretat. Un cop s’accedeix al col·legi electoral destaca la presència de dispensadors de gel hidroalcohòlic, la distància entre els integrants de les meses o la ventilació contínua dels espais.

A l’interior de cada centre de votació també s’han marcat uns circuits que els electors han de seguir, amb una entrada i una sortida independent. Per tal d’evitar aglomeracions, al terra també hi ha marques que assenyalen una separació de dos metres entre votants. En aquest sentit també destaquen les 3 franges horàries de votació, que diferencien entre col·lectius de risc, la ciutadania en general i les persones confinades per positiu o sospita de positiu per COVID-19.

Un exemple d’aquesta constitució de meses és el centre habilitat a l’edifici de l’Enològica, que minuts abans de les 9 ja estava preparat per rebre els primers votants. En una de les meses, els seus integrants s’estrenaven en la composició de la mateixa. La presidenta, Gemma Badia, es mostrava nerviosa per aquesta primera vegada. En Josep Anton Gras, un dels vocals d’aquesta mesa, comenta que malgrat els nervis, amb l’ajuda dels companys, tot aniria bé.

Uns comicis els d’aquest 14-F, amb la seguretat i la prevenció del virus, com a un dels temes centrals. La Maria Montserrat Peixell, també vocal a l’Enològica, fa una crida a la participació i assegura que votar és segur. Pels volts de les 10 del matí ja s’havien constituit totes les meses electorals de la comarca de l’Alt Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: