Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Més participació i representativitat a l’elaboració del Pla Territorial Parcial del Penedès

El manifest dels agents econòmics i socials de la Vegueria Penedès reclama major participació en l’elaboració del Pla Territorial Parcial del Penedès.

La Federació Empresarial del Gran Penedès, la Unió Empresarial de l’Anoia, UGT i CCOO han presentat aquest dimarts al matí, en una roda de premsa telemàtica, el manifest dels agents econòmics i socials de la Vegueria Penedès. Davant la situació social, laboral i empresarial, les organitzacions creuen que cal «un canvi i una aposta ferma per rebaixar l’índex d’atur al territori, a més de fer un canvi de model productiu basat en ocupació de qualitat i en sectors que aportin valor afegit, de futur, que siguin innovadors per guanyar competitivitat».

Les quatre organitzacions estan convençudes que el Pla Territorial Parcial del Penedès pot esdevenir una eina d’impuls de l’activitat econòmica però creuen que manca participació i representativitat en l’elaboració d’aquest instrument. Per això han consensuat un manifest en el qual es dibuixa el model econòmic, productiu i de vida que imaginen pel territori del Penedès. Neus Lloveras és la presidenta de la FEGP.

Patronals i sindicats consideren que la realitat empresarial diversa, en sectors, grandària i perfils, de les comarques de la vegueria no s’està veient reflectida en les sessions participatives del pla territorial. Josep M. Romero és el secretari general de Comissions Obreres al Baix Llobregat, l’Alt Penedès, l’Anoia i el Garraf.

El manifest posa com a objectius bàsics evitar més destrucció del teixit empresarial, impulsar la creació i l’atracció d’activitat econòmica i generar ocupació de qualitat d’una manera equilibrada, ordenada i sostenible. Tot això ens uns moments en què les comarques penedesenques viuen una delicada situació econòmica i social, agreujada pels efectes de la pandèmia i un dèficit d’inversions històric.
Francesc Rica és el secretari general de la UGT a l’Anoia, l’Alt Penedès i el Garraf.

El manifest és un punt de partida sobre el qual els signants volen començar a treballar, tot animant a la participació de la resta d’agents del territori. Joan Domènech és el president de la Unió Empresarial de l’Anoia.

Tots els agents apunten que s’ha de treballar de forma conjunta per un planejament que asseguri que la població pugui treballar i viure en el mateix territori.

Enllaç al manifest.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: