Dijous, 2 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Volta a Catalunya de ciclisme es correrà el març i passarà per l’Alt i el Baix Penedès

Després de la suspensió de l’edició de l’any passat per la pandèmia, l’organització de la Volta Catalunya ha confirmat que aquest any la carrera sí que es disputarà.

Serà entre els dies 22 i 28 de març seguint totes la normatives de seguretat sanitària i garantint que corredors i auxiliars mantinguin la seva bombolla de convivència durant les etapes.

La direcció també ha confirmat que el recorregut serà el mateix que hi havia previst per l’edició del 2020 i, per tant, l’Alt i el Baix Penedès formaran part del traçat de la sisena i penúltima etapa programada pel 27 de març entre Tarragona i Mataró.

En concret, els corredors del pilot entraran al Baix Penedès per la Bisbal del Penedès i des d’allà seguiran fins a Llorenç i Sant Jaume dels Domenys. Posteriorment, es desviaran per la carretera de La Múnia fins arribar al poble i continuaran pel mateix traçat de la B-212 cap a Vilafranca. A l’interior de la vila circularan per l’avinguda de Tarragona, la Rambla de Nostra Senyora, el carrer Santa Clara i el carrer d’Igualada fins a sortir del casc urbà.

Després de deixar enrera Vilafranca, enfilaran cap a Sant Sadurní d’Anoia passant per La Granada i Subirats fins arribar a la capital del Cava. El darrer tram de recorregut penedesenc els portarà des de Santa Sadurní d’Anoia fins a Gelida i, un cop allà, ja buscaran el Baix Llobregat entrant per Castellví de Rosanes.

La disputa de la Volta està, a hores d’ara, assegurada i només un empitjorament radical de la situació sanitària podria obligar a suspendre-la de nou. Els organitzadors posen l’exemple de l’èxit organitzatiu del darrer Tour de França i de la darrera Vuelta a Espanya per apostar obertament per la celebració de la cursa.

La d’enguany serà l’edició número 100 de la Volta, una de les competicions més històriques del panorama esportiu català. La totalitat de localitats que s’havien compromés a ser sortida, arribada o població de pas l’any passat, s’han retificat en la seva intenció de tornar-ho a ser enguany. Vilafranca i el Penedès són escenari habitual d’etapes de la Volta. L’any 2016 es va viure una etapa amb un llarg recorregut penedesenc que va incloure una meta voltant a l’avinguda de Tarragona de Vilafranca. L’etapa, que va acabar a Vilanova, la va guanyar l’italià Davide Cimolai.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: