Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La comarca es troba en alerta de perill moderat per nevades aquesta tarda de dijous

Aquests dies les temperatures estan sent molt baixes, i a nivell de tot Catalunya s’han activat avisos tant per baixes temperatures com per risc de nevades en diferents punts del territori català.

A la comarca de l’Alt Penedès segons el Meteocat, la previsió és de temperatures entre els 0 i els 6 o 7 graus per aquests propers dies, fins dissabte. Hi ha també un avis per perill moderat de nevades activat per aquesta tarda, a partir de les 6; i per dissabte durant tot el dia està activitat també l’avís per risc moderat de nevades.

Per avui la previsió parla de possibilitat de nevades febles a cotes baixes de menys de 200 m o fins i tot a nivell del mar; mentre que de cara a dissabte la nevada podria ser més intensa però se situaria ja per sobre dels 800 metres.

En el cas de Vilafranca s’ha activat el protocol existent per prevenir que gent sense sostre dormi al carrer en aquests dies de fred intens i se’ls ofereix la possibilitat d’allotjar-se a l’Alberg de Càritas. El regidor de Drets Socials de l’Ajuntament, Ramon Zaballa, ha recordat que hi ha un conveni amb l’Església Evangèlica per tal que puguin acollir persones sense sostren en el cas que l’Àlberg de Càritas estès ple. Ara per ara però no tenia constància que hagi calgut activar aquest conveni.

Cal tenir present que actualment l’alberg municipal, al costat de la Fassina a la zona esportiva, l’utilitza Creu Roja per tal d’acollir persones en situació vulnerable i que hagin de fer quarantena a causa de la Covid-19.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: