Dilluns, 21 de gener de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Les temperatures baixaran considerablement en les properes hores

Cal extremar les precaucions en cas d’onada de fred.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya la previsió per a les properes hores i dies és d’una baixada de les temperatures per la qual cosa és important fer difusió d’alguns consells en cas d’onada de fred.

A casa, cal tenir preparat un transistor, piles de recanvi, llanternes, aliments calòrics, combustible de calefacció i una farmaciola, amb una reserva mínima de medicaments per a la gent gran i els malalts crònics i de tipus respiratori.

S’ha de vigilar que els aparells de calefacció estiguin en bon estat per evitar la mala combustió. Evitar els canvis sobtats de temperatura i que surtin al carrer els nadons, la gent gran i aquells que pateixin malalties respiratòries. És important vestir-se amb roba i calçat adequat per a temperatures baixes i protegir-se la cara i el cap.

Adeqüar al fred l’activitat professional, esportiva i de lleure a l’exterior, i en cas de fer esforços físics intensos es corre el perill de patir una lesió.

Cal que tothom es mantingui informat de les previsions del temps i de les instruccions. S’ha de parar atenció als familiars o veïns que es trobin en situació de vulnerabilitat, especialment gent gran, perquè es protegeixin dels efectes del fred. I en situació d’emergència s’han de seguir les informacions i les indicacions de les autoritats. Cal informar-se a través dels mitjans de comunicació i si necessiteu ajut durant l’emergència, truqueu al 112.

Enquesta

El líder que ara necessita el sobiranisme és…

Programació

Ràdio Vilafranca

12:00
El que faltava
Crítica d'actualitat, amb Pep Vergés i Àlex Santamaria
13:00
Penedès migdia
Informatiu diari
13:30
Esports 14
Amb Tito Boada

Penedès Televisió

09:30
Coses de salut
Medicina rural / L'embaràs
10:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu penedesenc, amb Sergi Ansón.
10:30
Les golfes de Can Rovell
Capítol 4 / Capítol 5

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: