Dissabte, 22 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les temperatures baixaran considerablement en les properes hores

Cal extremar les precaucions en cas d’onada de fred.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya la previsió per a les properes hores i dies és d’una baixada de les temperatures per la qual cosa és important fer difusió d’alguns consells en cas d’onada de fred.

A casa, cal tenir preparat un transistor, piles de recanvi, llanternes, aliments calòrics, combustible de calefacció i una farmaciola, amb una reserva mínima de medicaments per a la gent gran i els malalts crònics i de tipus respiratori.

S’ha de vigilar que els aparells de calefacció estiguin en bon estat per evitar la mala combustió. Evitar els canvis sobtats de temperatura i que surtin al carrer els nadons, la gent gran i aquells que pateixin malalties respiratòries. És important vestir-se amb roba i calçat adequat per a temperatures baixes i protegir-se la cara i el cap.

Adeqüar al fred l’activitat professional, esportiva i de lleure a l’exterior, i en cas de fer esforços físics intensos es corre el perill de patir una lesió.

Cal que tothom es mantingui informat de les previsions del temps i de les instruccions. S’ha de parar atenció als familiars o veïns que es trobin en situació de vulnerabilitat, especialment gent gran, perquè es protegeixin dels efectes del fred. I en situació d’emergència s’han de seguir les informacions i les indicacions de les autoritats. Cal informar-se a través dels mitjans de comunicació i si necessiteu ajut durant l’emergència, truqueu al 112.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: