Diumenge, 16 de Juny de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Les temperatures baixaran considerablement en les properes hores

Cal extremar les precaucions en cas d’onada de fred.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya la previsió per a les properes hores i dies és d’una baixada de les temperatures per la qual cosa és important fer difusió d’alguns consells en cas d’onada de fred.

A casa, cal tenir preparat un transistor, piles de recanvi, llanternes, aliments calòrics, combustible de calefacció i una farmaciola, amb una reserva mínima de medicaments per a la gent gran i els malalts crònics i de tipus respiratori.

S’ha de vigilar que els aparells de calefacció estiguin en bon estat per evitar la mala combustió. Evitar els canvis sobtats de temperatura i que surtin al carrer els nadons, la gent gran i aquells que pateixin malalties respiratòries. És important vestir-se amb roba i calçat adequat per a temperatures baixes i protegir-se la cara i el cap.

Adeqüar al fred l’activitat professional, esportiva i de lleure a l’exterior, i en cas de fer esforços físics intensos es corre el perill de patir una lesió.

Cal que tothom es mantingui informat de les previsions del temps i de les instruccions. S’ha de parar atenció als familiars o veïns que es trobin en situació de vulnerabilitat, especialment gent gran, perquè es protegeixin dels efectes del fred. I en situació d’emergència s’han de seguir les informacions i les indicacions de les autoritats. Cal informar-se a través dels mitjans de comunicació i si necessiteu ajut durant l’emergència, truqueu al 112.

Enquesta

El millor pacte municipal pel bé de Vilafranca seria…

Programació

Ràdio Vilafranca

09:30
Amics per sempre
Cançons dedicades, amb Jordi Borràs
12:00
A les portes de Troia
Història divulgativa
13:00
Mites de la cançó
Georges Moustaki, en català

Penedès Televisió

11:00
Missa de Montserrat
Directe de la Missa conventual de Montserrat
12:30
Caminant per Catalunya
Excursions pel territori
13:00
7 dies
Magazín d'entrevistes

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: