Dimarts, 28 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

En marxa el cribratge intensiu a Vilafranca per detectar contagis de COVID-19

El dispositiu estarà en funcionament el dijous 7 i el divendres 8 de gener, de 9 a 14 h i de 15 a 20 h, al local dels Falcons de Vilafranca.

Es tracta d’una estratègia conjunta en la lluita contra la COVID-19 del Departament de Salut amb l’Atenció Primària Metropolitana Sud de l’Institut Català de la Salut, i la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i el Servei de Vigilància Epidemiològica. Aquesta estratègia està basada en la intervenció comunitària per poder controlar amb rapidesa la transmissió del virus i trencar les possibles cadenes de contagi. Al punt de cribratge es fan PCR de detecció a població asimptomàtica.

Cal remarcar que les persones que presenten símptomes compatibles amb la COVID-19, les persones identificades com a contactes estrets d’un cas positiu per COVID-19 i aquelles persones a les quals s’hagi realitzat qualsevol prova amb diagnòstic de COVID-19 positiu en els darrers 3 mesos hauran de seguir els circuits habituals i fer-se la presa de mostres en el CAP o en el punt extern al CAP que els sigui comunicat. El resultat de la prova es donarà en 24-48 hores i també es podrà consultar a la plataforma La Meva Salut. En aquesta ocasió, a més, no hi ha edat mínima per fer-se les proves, sinó que hi pot anar tothom.

És important presentar la targeta sanitària per facilitar els tràmits i no cal demanar cita prèvia. Es convida la ciutadania a participar activament en aquestes proves, que es fan per aturar l’extensió del virus i assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones.
Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: