Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els tests d’antígens es podran comprar a la farmàcia sense recepta a partir d’aquest dijous

Els farmacèutics demanen sentit comú a l’hora de fer servir aquest recurs i recorden que les mesures no es poden relaxar, encara que el test doni negatiu.

Els farmacèutics demanen a la població sentit comú a l’hora de fer servir aquest nou recurs i recorden que un resultat negatiu no ha de suposar en cap cas un relaxament de les mesures per evitar la propagació del coronavirus. El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts la venda lliure de les proves autodiagnòstiques d’antígens. El Reial Decret ha estat publicat al BOE i els tests es podran comprar a partir d’aquest dijous.

Fins ara, aquests tests només es podien dispensar amb recepta. A la Farmàcia Amadó expliquen que hi havia molta demanda.

La mesura busca augmentar la capacitat de diagnòstic de tot el Sistema Nacional de Salut però cal que la població faci un ús responsable i acurat d’aquest nou recurs, com explica la farmacèutica Susan Valderrama des de la Farmàcia de Sant Julià.

El test d’antígens, que costa entre 7 i 10€, es pot fer quan hi ha símptomes de Covid, sobretot en els primers cinc dies des de la seva aparició, i si s’ha tingut contacte estret amb persones que hagin donat positiu.

D’altra banda, tres farmàcies de Vilafranca – Amadó, Olivé i Sant Julià- estan participant en el programa de cribratge adreçat a monitors i monitores del lleure i infants i joves participants.

El problema és que els subministres estan arribant més tard del previst i són insuficients.

Les farmàcies s’estan organitzant com poden per donar resposta a l’alta demanda d’aquest programa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: