Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El rebost solidari reclama més finançament de les administracions

El rebost solidari reclama més finançament de les administracions per atendre millor els seus usuaris, que han augmentat a causa de la pandèmia.

Ressò, el rebost solidari de Vilafranca, ha tancat un any 2020 molt complicat a causa de les conseqüències de la pandèmia de coronavirus. Han passat d’atendre entre 350 i 400 famílies a tenir ateses unes 550 famílies de mitjana, tot donant servei a unes 1.700 persones. En total, han repartit més de mig milió de quilos d’aliments.

El president de Ressò, Manel Medialdea, explica que hi ha una alta demanda del servei per la crisi econòmica i social que està originant l’emergència sanitària. Un fet que es tradueix en que hi ha llista d’espera.

En aquest context, Medialdea reclama més finançament per part de les administracions i una major aportació municipal.

Malgrat tot, Medialdea apunta que la resposta de la ciutadania i el teixit empresarial durant aquest 2020 ha estat molt positiva.

El rebost solidari de Vilafranca compta amb unes 140 persones voluntàries. De seguida que va arribar la pandèmia, van adaptar el servei seguint estrictes mesures d’higiene i prevenció per evitar la propagació del coronavirus. Unes mesures que han donat bon resultat i han permès mantenir en tot moment l’activitat del banc d’aliments.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: