Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Rebost Solidari s’està quedant sense llet ni oli mentre els usuaris segueixen creixent

La pujada de preus i la vacant del concurs del Fons Europeu d’Ajuda als Desfavorits pel que fa a llet i oli dificulta la tasca de l’Associació Ressò.

Ja fa molts mesos que els preus estan pujant en tots els àmbits. Estem observant com incrementen les factures del gas, els preus de les benzines i també els dels aliments més bàsics. Tot plegat a causa de la guerra d’Ucraïna. La majoria de llars s’estan veient afectades per aquesta pujada del cost de vida però també entitats solidaries com l’associació Ressò que es fa càrrec del rebost solidari de Vilafranca. A les conseqüències del conflicte entre Rússia i Ucraïna se li suma el fet que enguany el concurs del Fons Europeu d’Ajuda als Desfavorits (FEAD) ha quedat vacant pel que fa a llet i oli i per tant els bancs d’aliments ja no rebran aquests dos productes com ho feien fins ara. La presidenta de l’Associació Ressò, Núria Figuera, explica la complicada situació per la qual passa el rebost solidari.

Des de Ressò estan estudiant comprar ells mateixos la llet i s’han trobat que els preus ja són de gairebé el doble que els de l’any passat. De fet, segons explica Figuera, cada any reben alguna subvenció que dediquen a equipament de l’entitat i enguany l’hauran de dedicar completament a comprar aliments.

A més, per a fer la situació més complicada encara, estan notant un augment d’usuaris del rebost. Ja compten amb gairebé 600 famílies. Des de l’associació fan una crida a la ciutadania i a empreses i entitats a col·laborar amb el rebost solidari comprant aliments o bé fent aportacions econòmiques.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: