Dimarts, 5 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

UP convoca una tractorada dilluns a Vilafranca per reclamar mesures urgents per a l’agricultura

A l’Alt Penedès la manifestació vol reclamar accions urgent que donin suport al complicat moment que passa la pagesia i el sector vitivinícola a causa de la crisi actual.

La concentració s’iniciarà a 2/4 de 9 del matí al parc Àgora de Vilafranca i se sumarà a la resta de marxes de vehicles agraris que hi haurà a altres punts del país aquell mateix dia. A les 11 del matí està previst que els tractors surtin des de l’Àgora fins al centre de Vilafranca per la carretera N-340 fins a la cruïlla de Sant Martí, on es desfarà el camí fins al punt de sortida i a 2/4 d’1 del migdia s’hi farà la lectura del manifest de la mobilització.

En el cas de la marxa de l’Alt Penedès, el sindicat centra les seves demandes en el sector vitivinícola, durament castigat enguany per la crisi provocada per la pandèmia de covid-19 i el tancament d’un dels seus principals canals de distribució com és el sector de l’hostaleria i la restauració.

Per tal de millorar les condicions dels professionals agraris del sector, el sindicat reclama mesures com ara que els productors puguin accedir als ajuts de la verema en verd cada campanya, sempre que sigui necessari. En aquest sentit, el sindicat reclama que s’incorpori al Programa d’Ajut del Sector Vitivinícola Estatal 2021 (PASVE) la verema en verd i, amb fons excepcionals, la destil·lació de crisi i l’emmagatzematge privat.

Unes mesures a complementar amb la incorporació del míldiu a Catalunya en l’assegurança de les explotacions de raïm de vinificació. Precisament en relació a la presència d’aquest fong, el DARP es va comprometre amb el sindicat a efectuar el pagament abans que finalitzi el 2020.

En la mateixa línia de peticions, el sindicat llança la petició per tal que s’habiliti una línia d’ajut per tal que s’utilitzi most concentrat rectificat de la zona per elaborar vins escumosos de qualitat, així com regular la venda a pèrdues del raïm per tal d’evitar que es paguin preus per sota del de cost i evitar situacions de clars i greus perjudicis per als productors. Rafel Ramon, coordinador Comarcal d’Unió de Pagesos, comenta que són unes mesures de mínims.

Totes aquestes peticions segueixen la línia de reclamar gestos i accions de millora per tal de donar valor al territori i aconseguir que tingui un futur clar, pròsper i just tan per als professionals de l’agricultura com per a la resta de veïns i veïnes de la zona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: