Dissabte, 13 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha aprovat definitivament el projecte de nova urbanització del c/ Comerç

Mitjançant acord de la Junta de Govern Local l’Ajuntament de Vilafranca ha aprovat definitivament el projecte de nova urbanització del carrer de Comerç.

Aquest acord resol les al·legacions presentades i suposa el vistiplau definitiu al projecte per tal que en les properes setmanes pugui sortir a licitació perquè es puguin presentar les empreses interessades a executar la nova urbanització d’aquest carrer.
El projecte d’urbanització donarà una imatge renovada al carrer del Comerç, una façana emblemàtica del barri Molí d’en Rovira i l’objectiu és que sigui un motor per incentivar la recuperació de l’entorn i de l’activitat econòmica i social d’aquest sector. La nova urbanització abastarà des de les façanes i el carrer guanyarà espai sobre la llosa de cobertura del les vies.
El tret característic del nou carrer del Comerç serà la pavimentació amb plataforma única on s’ampliarà la zona d’ús per als vianants. Els vehicles hi accediran a través de guals elevats, ja sigui des de l’avinguda de Barcelona, des de l’avinguda de Vilanova i des dels carrers perpendiculars. La vorera de la banda de les façanes tindrà una amplada considerable, d’uns 8 metres i mig, pavimentada amb llambordes de diferent mida i color, amb una línia d’arbrat i plantes arbustives. A continuació hi haurà un carril de circulació de vehicles en un sol sentit, creuat per diversos passos de vianants.
Seguidament un parterre de 2 metres i mig amb arbrat i plantes arbustives, un carril bici de doble sentit amb paviment de formigó i, finalment, una vorera de 3 metres amb paviment de llamborda prefabricades de formigó de diverses mides i colors ja sobre la llosa de la via.
El projecte també contempla la millora o renovació de les xarxes de serveis existents, entre les quals la d’aigua i clavegueram que executarà Aigües de Vilafranca amb una inversió de 742.000 euros.
El projecte d’urbanització té un pressupost de 2,4 MEUR i un període d’execució d’uns 10 mesos. La previsió d’inici d’obres és a començaments de primavera.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: