Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Francesc Chavalés explica com el va afectar la Covid-19

El Cap d’Urgències de l’Hospital de Vilafranca ha explicat la seva experiència personal amb la Covid-19 per conscienciar la ciutadania.

En el transcurs del programa L’Entrevista de Penedès TV d’aquesta setmana el doctor Francesc Chavalés, Cap d’Urgències de l’Hospital Comarcal del l’Alt Penedès, ha fet una crida a la ciutadania davant la pandèmia. El doctor va viure, com tots els professionals de la sanitat, d’una manera molt intensa la primera onada del coronavirus. Va ser l’aparició d’una malaltia nova que ho va trastocar tot i a la que els sanitaris es van anar posant al dia mentre s’incrementaven de forma explosiva els malalts ingressats. Despès va venir el respir de l’estiu i ara en aquesta segona onada ja es tenen més clars els tractaments i els ingressos són més esglaonats. Potser per això la societat li ha perdut una mica la por i no s’és tant conscient del perill de la transmissió.

El doctor Chavalés va viure la primera onada amb l’estrès del moment i aquesta segona onada l’ha viscut amb la malaltia. La va agafar ell i la seva filla primer, i després la seva dona i el seu fill. En el seu cas particular primer pensava que seria com una grip forta, però al cap d’uns dies es va complicar i finalment va estar ingressat una setmana a la UCI dels Camils.

La seva dona, menys greu, també va haver d’ingressar uns dies a l’Hospital de Vilafranca mentre els seus dos fills van haver de confinar-se sols a casa. Després de superar la situació ha volgut explicar-la perquè tothom sigui conscient que no se sap mai qui et pot contagiar o a qui pots contagiar i que per unes setmanes val la pena fer cas de les recomanacions sanitàries per evitar el contagi.

El doctor Chavalés té 55 anys, no ha fumat mai, i de jove va ser esportista. De manera que insisteix que qualsevol persona pot partir la malaltia, i que encara no es coneix el perquè algunes persones tenen una reacció més forta. El que sí se sap és que els tractaments van més encarats a evitar la reacció inflamatòria que fa el propi cos contra el virus.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: