Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El brot detectat a l’Hospital Comarcal va afectar 16 persones i ja està controlat

El brot es va detectar divendres de la setmana passada i en menys de 24 hores es va fer un cribratge a tots els pacients i personal de l’Hospital per conèixer la seva afectació.

La primera persona afectada per aquest brot es va detectar divendres de la setmana passada al matí, i immediatament es van tancar la unitat afectada i es van començar a fer els primers cribratges que en 24 hores van permetre analitzar tot el personal i pacients de l’Hospital, com explica Magí Roig director mèdic de l’àmbit Alt Penedès del Consorci Sanitari Penedès-Garraf.

El doctor Roig explica que en aquests moments la situació està controlada, però que evidentment es mantenen mesures de prevenció conscients que el virus continua actiu a la societat i cal ser curosos. En aquest sentit comenta que l’Hospital Comarcal era dels pocs que tenien visites obertes, que ara s’han restringit.

Fa uns mesos, quan la situació sanitària ho va permetre, el Consorci va decidir traslladar tots els malalts covid a un centre del Garraf, deixant l’Hospital de Vilafranca com a hospital net que va poder anar recuperant activitat adreçada a altres patologies no covid.
Tall «Això era 14h30’58» … 14h31’26» pogut fer»

Des de la direcció mèdica de l’Hospital es valora la tasca fet que ha permès que malgrat aquest brot s’hagi pogut mantenir pràcticament sense alteracions el funcionament del centre i l’atenció als pacients.

En aquests darrers dies s’han estat fent PCR’s a totes les persones que tenen relació professional amb l’Hospital per tal de garantir que el brot ha estat totalment controlat.

D’altra banda recordem que aquesta tarda acaben els cribratges massius que en les darreres setmanes s’han estat fent a Vilafranca, Sant Sadurní i Santa Margarida i els Monjos amb la voluntat de detectar preferentment persones asimptomàtiques per tal de tallar possibles cadenes de transmissió.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: