Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Salut impulsa cribratges intensius de Covid-19 en diferents municipis de l’Alt Penedès

El dilluns 30 de novembre comencen a fer-se proves als Monjos i Vilafranca.

En el marc de la nova estratègia del Departament de Salut d’intensificar els cribratges poblacionals per frenar els casos de la COVID-19 a Catalunya, s’inicien cribratges intensius en diferents municipis de la Regió Sanitària Metropolitana Sud. El dilluns 30 de novembre comencen a fer-se proves als Monjos i Vilafranca. I el dimarts 1 de desembre s’inicien els cribratges a Sant Sadurní. Les proves es faran a partir del proper dilluns als Monjos al Molí d’en Foix de dilluns a divendres de tres de la tarda a les vuit del vespre i a Vilafranca al local dels Falcons els mateixos dies i horari. A partir del dimarts, 1 desembre, també es faran a Sant Sadurní al local de l’ Índex, de dilluns a divendres de tres de la tarda a vuit del vespre.

La mesura està dirigida a la població asimptomàtica a partir de 16 anys, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. La tècnica a utilitzar serà el test antigènic ràpid. Cal remarcar que les persones que presenten símptomes compatibles amb la Covid-19, les persones identificades com a contactes estrets d’un cas positiu per coronavirus i aquelles persones que se’ls hi ha realitzat qualsevol prova amb diagnòstic de Covid-19 positiu en els darrers 3 mesos hauran de seguir els circuits habituals, fer-se la presa de mostres en el CAP o en el punt extern al CAP que li sigui informat.

El resultat de la prova es donarà al mateix moment, s’obté en 15 minuts, i també es podrà consultar a la plataforma La Meva Salut.

Per evitar aglomeracions els dispositius de cribratge massiu estaran en funcionament diverses setmanes. 2 És important presentar la targeta sanitària per facilitar els tràmits i no cal demanar cita prèvia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: