Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les residències de gent gran a Vilafranca viuen amb més tranquil·litat aquesta segona onada

L’afectació de positius a les residències està sent més baixa de moment a les residències de gent gran de la vila, ja que disposen de més informació i material per poder contenir l’entrada del virus.

Les restriccions d’accés a les residències de gent gran son ara per ara molt estrictes, i qualsevol persona que vol accedir-hi ja sigui per visitar un familiar o per fer alguna tasca de manteniment, ha de complir-les. Aquestes mesures han permès que ara per ara que a l’Inglada Via i a la Josefina Mata per exemple no tinguin positius.

La Directora de la Residència Inglada Via, Marga Padullés, comenta que estan vivint aquesta segona onada de manera més tranquil·la. Tenen més EPI’s tant per treballadors com per residents, i a tots els professionals se’ls fa PCR’s cada quinze dies.

En el seu cas han fet grups de convivència més reduïts per tal de poder fer el màxim control i seguiment en cas d’un positiu.

Explica que tenen un pla de contingència aprovat per Salut, i sobre tot tenen més clar que s’ha de fer en cas d’algun positiu.

Un dels punts delicats, sobre tot per els residents, és el de la reducció de les visites dels familiars. Ara són un únic dia a la setmana, i un únic familiar per resident.

Similar és la situació a la residència Josefina Mata, la seva directora tècnica és l’Anna Maria Martínez, que recorda que van tenir un brot a l’agost però que en aquests moments no tenen positius. Remarca que s’apliquen moltes mesures de prevenció, com les reducció de les visites; i destaca que també disposen de més EPI’s i més coneixements sobre com actuar.

Martínez també comenta que se senten més acompanyats per les administracions, però recorda que estan en constant estat d’alerta davant la possibilitat que la situació pot canviar en qualsevol moment.

Les restriccions de les visites s’han acceptat bé per part de les famílies, però hi ha alguns residents que els costa més.

L’impossibilitat de sortir, ja sigui de manera autònoma o amb els familiars, que tenen els residents des de fa mesos és una de les situacions més dures per les residències.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: