Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les obres de la línia R4 de Rodalies s’allargaran fins al 13 de desembre

ADIF ha comunicat l’endarreriment de les obres en una reunió amb els alcaldes i alcaldesses de la comarca i representants de Rodalies

Segons informen des de l’Ajuntament de Sant Sadurní, la setmana passada l’alcalde Josep Maria Ribas va participar en una reunió telemàtica amb responsables d’ADIF, de Rodalies i els alcaldes i alcaldesses dels municipis de Vilafranca, La Granada, Subirats i Gelida afectats per les obres del corredor del Mediterrani. En aquesta reunió els responsables d’ADIF els van notificar que les obres, que havien de finalitzar el mes de novembre, s’han endarrerit i està previst que finalitzin el 13 de desembre, amb el compromís que aquest dia es normalitzi la circulació de trens.

El director general de Construcció d’ADIF, Juan Pablo Villanueva, va explicar als representants institucionals que el calendari d’execució de les obres s’ha hagut de reprogramar per factors externs, com la vaga del personal de circulació d’ADIF a Barcelona en horari nocturn, així com les afectacions provocades per la COVID19. Villanueva va lamentar les molèsties que aquesta situació està provocant a la ciutadania dels municipis afectats.

Les obres, recordem-ho, van començar 25 de juliol i havien de finalitzar el 16 de novembre, i han deixat els usuaris sense servei de tren el tram comprès entre Sant Sadurní i Martorell. Aquest trajecte el cobreix un servei de busos llançadora. Així mateix, el tram entre Sant Sadurní i Santa Margarida i els Monjos també està afectat, ja que hi ha una única via en funcionament i això suposarà que només hi passa un tren cada hora en cadascun dels sentits.

Aquesta situació ha provocat importants greuges i molèsties als usuaris de Rodalies RENFE, que han vist incrementat el temps de trajecte en quasi una hora. Davant d’aquesta situació l’Ajuntament de Sant Sadurní va sol·licitar a la Direcció General de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya un reforç del servei regular d’autobús fins a Barcelona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: