Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ADF La Carrerada guanya el premi Jordi Peix dels Premis de Prevenció d’Incendis Forestals

La creació de l’Escola del foc de Catalunya a Cal Gallina, a Vilafranca, guanya el premi per a projectes d’informació i sensibilització de la societat per la prevenció dels incendis.

Els Premis de Prevenció d’Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona per a projectes presentats per les Agrupacions de defensa Forestal de la província han reconegut un estudi presentat per l’ADF Pla de Bages sobre viabilitat i prova pilot per la implementació d’un conjunt de microrescloses per afavorir diversos processos relacionats amb els boscos de ribera, i el projecte Escola del Foc de Catalunya, presentat per l’ADF La Carrerada que inclou municipis de l’Alt i Baix Penedès i el Garraf. Els dos premis tenen una dotació econòmica d’11.000 euros.
El premi Jordi Peix, per a projectes d’informació i sensibilització de la societat per la prevenció dels incendis, ha estat lliurat telemàticament pel diputat de Mobilitat, Espais Naurlas i Prevenció d’Incendis Forestals, Josep Tarín, al president de l’ADF La Carrerada, Miquel Medialdea. El projecte presentat consisteix en el condicionament de l’espai verd municipal de Cal Gallina situat al centre de Vilafranca, com a viver forestal per proveir les ADF i entitats de planter per a futures reforestacions i també crear-hi un espai d’educació ambiental, principalment pels alumnes de les escoles. El projecte també inclou d’un projecte museístic amb plafons i es programaran itineraris i xerrades d’experts, on s’hi parli de sostenibilitat, canvi climàtic, biodiversitat o reforestacions. Es tracta d’un projecte pioner en el que hi ha implicades nombroses entitats i associacions del territori.
El lliurament dels premis als guanyadors d’aquesta 24ena edició es va donar a conèixer aquest dissabte, en el transcurs d’un acte virtual que es va emetre en directe pel Canal de YouTube de la Diputació de Barcelona.
L’acte també es podrà veure en diferit aquest diumenge a dos quarts d’onze de la nit a través de Penedès TV.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: