Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Finalitzen les obres del camí ciclable de Les Cabanyes a Font-Rubí

S’han fet dos vorals de circulació per a bicicletes en els dos sentits de la marxa i els vehicles podran anar pel mig de la via amb precaució i una velocitat reduïda.

El tram de la via ciclable de la Carrerada, que va de Les Cabanyes a Font-Rubí, ja està enllestit per al seu ús. Així ho ha explicat el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, en una roda de premsa. Es tracta d’un tram experimental d’un projecte, el Penedès Ciclable, que pretén pacificar el trànsit de les carreteres que uneixen diversos municipis de la comarca. Xavier Lluch explica com s’ha treballat en aquest tram.

S’han fet dos vorals de circulació per a bicicletes en els dos sentits de la marxa. Els vehicles pesants també hi podran circular, sempre a una velocitat màxima de 40km/h i hauran de fer-ho pel mig de la via, tot fent-se a un costat quan es topin amb un ciclista. El camí fa uns 6km de llargada i compta amb uns 4 metres i mig d’amplada.
També s’han fet estudis de trànsit a la Carrerada i se n’ha extret que hi circulen uns 300 vehicles al dia. Els caps de setmana és quan més circulació de bicis hi ha, sobretot per sortides d’esbarjo. La idea és que la via també es faci servir entre setmana i per anar a treballar.

Segons l’estudi, les bicicletes només representen el 6,6% del trànsit en aquestes vies. Amb l’objectiu de ser més sostenibles amb el medi ambient es vol canviar aquesta realitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: