Divendres, 23 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP de Vilafranca proposa la creació d’una empresa pública de serveis municipals

La CUP presentarà una moció al pròxim ple perquè es crei una empresa pública de serveis municipals perquè l’Ajuntament de Vilafranca té externalitzats a diferents empreses diversos serveis públics.

La CUP considera que quan l’administració pública concedeix a una empresa la gestió d’un servei hi ha un benefici privat a costa del servei públic. Segons els cupaires, la gestió directa permet tenir el control democràtic del dia a dia de la prestació del servei, assegurant-ne la qualitat i podent gestionar el marge de benefici que hi pugui haver per ingressar directament més diners a les arques municipals, per reinvertir-lo en el mateix servei o per rebaixar el cost pel conjunt de la població. A més també es pot assegurar unes condicions laborals dignes per les persones que hi estan treballant. Durant els pròxims anys s’acaben, o ja s’han acabat, les concessions d’alguns serveis externalitzats i la CUP vol començar a treballar per tal de recuperar-ne la gestió. Alguns exemples són la zona blava, que acaba la seva concessió el 2022, o el Complex Aquàtic que ha acabat la seva concessió i ha estat prorrogada a causa de la COVID19.
També asseguren que la creació d’una empresa municipal és una forma de gestió que no està sotmesa a unes restriccions tan rígides com la prestació del servei a través de personal propi de l’Ajuntament, i remarquen que a Vilafranca ja hi ha l’Empresa Municipal d’Aigües de Vilafranca o l’Escola Municipal de Música, que són un clar exemple de gestió pública i directa dels recursos municipals. A la moció que presentaran també proposen que no es dugui a licitació cap servei sense un informe comparatiu previ que permeti valorar amb tots els elements necessaris si és millor gestionar-lo directament.
Finalment demanen també que l’Ajuntament es comprometi a estudiar de manera prioritària la viabilitat de recuperar la gestió de tots els serveis dels quals es vagi acabant la concessió i dotar l’empresa pública dels recursos suficients per assumir la gestió de les zones blaves i del Complex Aquàtic.

CUP

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: